Denna dagen bestämde jag och kusin Tjoffe att vi skulle fiska Gädda i Lödde å.

Det var fösta gången som jag fiskade i Lödde å, men min kusin hade däremot varit där någon gång tidigare och fiskat. Vi fick lite tips om vilket bete som skulle funka bäst här i Lödde å till Gädda, och efter lite letande i fiskelådan hittade vi något som passade in på beskrivningen. Sedan begav vi oss till Krutmöllan och började fiska.

Det tog ca fem kast innan Tjoffe hade fösta gäddan på kroken, och precis som förra gången vi fiskade Gädda så fick han en liten.. Sedan dröjde det bara 5min innan jag hade hugg, tyvärr så tappade jag Gäddan i mothugget men jag lyckades skymta den och det var en fin Gädda.. Därefter dröjde det inte länge förrens jag hade hugg igen, denna gången var det jag som fick en liten Gädda. Den var mindre än dem största wobblerna som jag har, som tur var stod jag en bra bit ifrån min kusin så han hann inte se den, den var nämligen ännu mindre än den Gäddan som han fick förra gången vi fiskade, och jag mobbade honom ganska bra för den..

Fast nu var det slut på det roliga, vi fick inga fler hugg och det började blåsa upp.. Vi bestämde oss för att köra lite mer ner ströms och prova fiska Abborre istället, men det var inte bättre där.. Efter ett tag sa vi att vi åker tillbaka till Krutmöllan och provar provar några kast till.. Sagt och gjort, fast det blev inte mer fisk denna dagen.

Vi bestämde att nästa gång provar vi längre ut, kanske 3:an eller 4:an. Tydligen går det lite mer och större Gädda där..